8 weken vrijwilligerswerk in Glasgow: iets voor jou?

19/11/19

Empowering Youth Action Teams Vrijwilliger

  

In februari 2020 lanceert het Britse Rode Kruis een nieuwe kans voor Jeugd Rode Kruis vrijwilligers: het “Empowering Youth Action Teams Project”. 12 deelnemers, waaronder 2 Jeugd Rode Kruis vrijwilligers, zullen gedurende 8 weken samenwerken aan een reeks projecten ter ondersteuning van kwetsbare mensen in de stad Glasgow.

Als vrijwilliger zal je geconfronteerd worden met uitdagingen zoals eenzaamheid, isolatie, vreemdelingenhaat en vooroordelen. Daarnaast ontvang je als vrijwilliger ook 1 op 1 begeleiding en teamondersteuning om jouw unieke internationale vrijwilligerservaring mee vorm te geven met eigen te behalen doelen.

De 12 deelnemers worden gekozen uit verschillende landen en tijdens de twee maanden vrijwilligerswerk wonen, werken (en ontspannen) jullie samen. Gedeelde accommodatie wordt voorzien alsook financiële ondersteuning (leefloon, transportvergoeding woon-werk, …).

Dit programma wordt gefinancierd door het European Solidarity Corps.

Belangrijkste taken van vrijwilligers:

  • Meewerken in programma’s van het Britse Rode Kruis zoals Independent Living Service, Retail, Crisis Education, Fundraising, …
  • Samenwerken in team en budget beheren voor eigen evenementen en campagnes.
  • Office-gebaseerde activiteiten om kwetsbare mensen te ondersteunen.
  • 8-weekse leerreis met trainingen over een breed scala van onderwerpen.
  • Bezoek aan verschillende goede doelen.

Training:

Als deelnemer ontvang je als onderdeel van de 8-weekse leerreis een volledige introductie tot het Britse Rode Kruis alsook sessies en trainingen voor het ontwikkelen van de eigen vaardigheden.

Praktische zaken:

Deelnemers helpen februari-maart of mei-juni 2020 in het Britse Rode Kruis kantoor in Glasgow en hebben van maandag tot vrijdag reguliere werkuren van 9.30 tot 16.30 uur.

Voorwaarden uitwisseling:

  • tussen 18 en 30 jaar oud zijn;
  • in staat zijn om in het Engels te kunnen communiceren (hoeft zeker niet perfect te zijn!);
  • een grote motivatie hebben om aan de slag te gaan bij het Britse Rode Kruis;
  • flexibel kunnen opstellen;
  • open-minded zijn en bereid zijn om met kwetsbare groepen mensen te werken.

Geen specifieke ervaring of achtergrond is vereist om op deze uitwisseling in te stappen. Een flinke dosis interesse in de thematiek van het project en internationale uitwisselingen is uiteraard wel een pluspunt!

Meer informatie? Raadpleeg dan deze role description.

Interesse? Stuur dan je vragen en/of ingevulde kandidatuur voor deze uitwisseling tegen ten laatste dinsdag 31 december door naar jiska.coart@rodekruis.be.