Aanbod: 1 jaar vrijwilligerswerk bij Britse Rode Kruis

14/02/18

Volgend schooljaar geeft Jeugd Rode Kruis opnieuw 2 vrijwilligers de kans om een jaar lang aan de slag te gaan bij het Britse Rode Kruis. Je woont van september 2018 tot augustus 2019 in Groot-Brittannië, waar je meewerkt aan een project als vrijwilliger. Met uitzondering van een stukje van je vervoersonkosten, is deze uitwisseling volledig voor jou betaald.


De projecten waarin je kunt meewerken zijn heel divers en uiteenlopend; je kiest zelf waar je graag in meewerkt:

+ ondersteunen van asielzoekers
+ meewerken in een Tracingdienst om families te herenigen
+ geven van mobiele interventies aan verscheidene doelgroepen
+ activiteiten organiseren voor Rode Kruis vrijwilligers
+ fundraisingactiviteiten organiseren
+ ...


Wil je concreet weten welke projecten aangeboden worden en waar in Groot-Brittannië deze telkens door gaan? Raadpleeg dan deze gids voor meer informatie.

De uitwisseling met het Britse Rode Kruis is gekaderd binnen de European Voluntary Service (EVS). Deze uitwisselingen zijn gesubsidieerd door de Europese Commissie waardoor je verblijf, onkosten en zakgeld gefinancierd worden. Een deel van je reiskosten betaal je mogelijks zelf. Wil je algemeen meer te weten komen over EVS? Neem dan zeker hier een kijkje.

Volgende voorwaarden worden vooropgesteld om aan deze uitwisseling deel te nemen:
+ tussen 18 en 30 jaar oud zijn;
+ in staat zijn om in het Engels te kunnen communiceren (hoeft zeker niet perfect te zijn!);
+ een grote motivatie hebben om aan de slag te gaan bij het Britse Rode Kruis;
+ flexibel kunnen opstellen;
+ open-minded zijn en bereid zijn om met kwetsbare groepen mensen te werken.

Geen specifieke ervaring of achtergrond is vereist om op deze uitwisseling in te stappen. Een flinke dosis interesse in de thematiek van het project en internationale uitwisselingen is uiteraard wel een pluspunt!

Interesse? Stuur dan je vragen en/of ingevulde kandidatuur voor deze uitwisseling tegen ten laatste donderdag 1 maart door naar jiska.coart@rodekruis.be. Selectiegesprekken worden gehouden op woensdag 7 maart, dus hou deze dag alvast vrij!