Jeugd Rode Kruis leert kinderen de Noodcentrale 112 bellen

10/09/18

Zaterdag was het Wereldeerstehulpdag, een dag die we als Rode Kruis-Vlaanderen niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Dit jaar lanceerden we een actie om kinderen op een correcte manier de hulpdiensten te leren bellen. Onze slagzin 'helpt helpen' geldt voor iedereen en ook kinderen horen daarbij. Want zelfredzame kinderen kunnen levens redden.In het licht van Wereldeerstehulpdag, ontwikkelden Jeugd Rode Kruis en Eerste Hulp samen met de Noodcentrale 112 een lespakket om kinderen tussen 6 en 10 de hulpdiensten te leren bellen. Via spelletjes, een liedje en leerrijke werkvormen leren kinderen meer over de hulpdiensten en hoe belangrijk het is om duidelijke, essentiële informatie te bezorgen. Het pakket kunnen leerkrachten gratis downloaden op jeugdrodekruis.be. Ook ouders kunnen er online mee aan de slag.

Speciaal voor deze actie trokken Jeugd Rode Kruisvrijwilligers er op uit om op verschillende plaatsen in Vlaanderen mini-initiaties te geven rond de hulpdiensten bellen.

Maar ook jij kan helpen helpen: ken je leerkrachten die werken in het lager onderwijs? Geef hen dan zeker deze informatie door!