Vrijwilligers aangepaste vakanties gezocht

14/11/17

Wie helpt Jeanne?

Rode Kruis-Vlaanderen organisereert al meer dan tien jaar Aangepaste vakanties voor mensen die door hun beperking, ziekte of ouderdom niet op vakantie kunnen. Zij kunnen binnenkort op vakantie in Domein Polderwind. Dit is het gloednieuwe hotel van Rode Kruis-Vlaanderen. Het ligt in Zuienkerke, dichtbij Brugge én vlakbij de Kust.

Het aantal gasten dat de weg naar deze vakanties vindt, groeit elk jaar. Dat is natuurlijk super, maar Aangepaste Vakanties zouden niet bestaan zonder de meer dan 200 vrijwilligers die vorig jaar de drijvende kracht waren achter de geslaagde vakantie van zo’n 400 gasten.

Uitdaging

De grootste uitdaging voor Polderwind is dan ook niet de opening, maar vooral het vinden van vrijwilligers voor de Aangepaste Vakanties die er plaatsvinden.

Sinds mijn zware val heb ik wat hulp nodig bij het opstaan, iemand die mijn rolstoel duwt op uitstap, … Dat lijken misschien kleine dingen, maar zonder de hulp van vrijwilligers kan ik niet meer alleen op vakantie. Daarom is die ondersteuning voor mij écht onbetaalbaar.” Jeanne, 62 jaar

Via onderstaande link kom je te weten hoe jij Jeanne en vele anderen kan helpen: www.rodekruis.be/helpjeanne

Ken je iemand die misschien wel vakantievrijwilliger wil worden, ben je zelf geïnteresseerd of zit je met een paar vragen? Contacteer de medewerkers van Aangepaste Vakanties dan even via 015 44 35 10 of stuur hen een mailtje aangepastevakanties@rodekruis.be.

***Dit bericht delen, is ook helpen***