En de winnaar van de wedstrijd eerstehulplokaal op school is...

06/02/18

Heel wat scholen gingen aan de slag om van hun eerstehulplokaal een aangenamere en gezelligere ruimte te maken. Het goede nieuws is dat heel wat grote en kleine pijntjes voortaan in een fijne omgeving verzorgd kunnen worden, maar zoals dat gaat met wedstrijden, kan er maar één winnaar zijn.

En de winnaar is...

De school die binnenkort een eerstehulprugzak mag verwachten voor de geslaagde upgrade van hun eerstehulplokaal is basisschool Ten Nude uit Brussel!

Het tweede leerjaar heeft onze EHBO ruimte wat gezelliger en mooier gemaakt met boeken, een dekentje, een zacht kussen op het bedje, een speelkoffer voor de zieke kindjes, een prent van het rode kruis,...


Graag zouden we voor onze basisschool een eerste hulprugzak winnen. Zo kunnen we de kinderen direct verzorgen bij een val op de speelplaats, een plotse bloedneus, ...Ook zouden alle leerkrachten de rugzak mee op uitstap kunnen nemen naar het bos, de dierentuin, het park, ...

We duimen met de hele school dat we winnen.

 Proficiat!!

 

 

Uiterst verdienstelijke tweede is...

1MD3 van Nieuwen Bosch Humaniora.

In de les P.O. hebben wij de ziekenkamer gepimpt. Eerst hebben we gebrainstormd over het thema. Na het twijfelen tussen ‘Het heelal’ en ‘wit-grijs’, hebben we een mengeling gemaakt van de twee. Op de foto’s zie je het resultaat. Het is een witte ruimte met strakke lijnen die overal terugkomen (letters EHBO, oneindige balk, zonnestelsel)... en een paar planeten.


Rhodaen, Mohammad (lijnen op de muur) * Samir, Beyoncé, Miriam, Zita, Fatoumata en Hilal (EHBO-letters) * Suad en Simona (planeten) * Neha, Gizem en Anaïs (tafeltje) * Mokhtar, Beshir, Iheb en Wannes (controle)

 

 

 

 

 

Eervolle derde is...

GO! Basisschool Atheneum Zottegem maakte eveneens een zeer gezellige plek van hun eerstehulplokaal.

 

Uiteraard ook een dikke proficiat aan de scholen die hier helaas niet werden vermeld. Het feit dat jullie je eersthulplokaal hebben omgetoverd tot een ruimte waar jullie de gekweste kinderen in een rustgevende omgeving kunnen verzorgen, maakt van jullie allemaal winnaars!