Jeugd Rode Kruis gaat terug naar de roots

09/09/19

Ruim 160 enthousiaste vrijwilligers verzamelden op 6 september in de Hagaard in Overijse om het nieuwe werkjaar van Jeugd Rode Kruis feestelijk in te zetten. Op de agenda stonden talrijke workshops op maat, fijne ontmoetingen en uiteraard de bekendmaking van een nieuw jaarthema. Dit jaar gaat Jeugd Rode Kruis terug naar zijn roots met Henry Dunant en de 7 fundamentele beginselen van het Rode Kruis.

De Startdag van 2019 was er opnieuw één om nooit meer te vergeten. De dag begon met een groot kennismakingsspel, gevolgd door een bosspel met de onthulling van het jaarthema of een iets rustigere carrousel. In de namiddag, na een heerlijke en gezonde lunch, volgden de deelnemers twee workshops, waarbij ze konden kiezen uit een ruim en zeer gevarieerd aanbod.

Vrijwilligster Nele Daems koos voor een workshop over pleinspelen en over graffiti: “Dat was een geweldige keuze, bleek achteraf. We hebben zo veel bijgeleerd over dingen waar we nog nooit over hadden nagedacht, zoals wat je moet doen om spelletjes ook voor mindervaliden leuk te maken. Ieder kind is verschillend, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om iets te doen waarbij iedereen plezier kan maken. En de graffiti? Wel, daarbij konden we ons lekker uitleven. We hadden het nog nooit eerder gedaan, maar het was een creatieve en leerzame workshop.”

Na het avondmaal verzamelden de liefhebbers rond het kampvuur. Er werd gezongen, gelachen, gepraat en geknuffeld. Ook was er een knallend feestje aan de gang in het gebouw, waar de feestbeesten zich helemaal konden laten gaan op de dansvloer. Het nieuwe werkjaar is bij deze alvast goed ingezet!

            

×