Internationale vrijwilligersopties bij Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Via dit netwerk kunnen we wereldwijd echt en snel helpen. Er zijn verschillende opties

Vrijwilliger in een opvangcentrum

Het Rode Kruis vangt in opdracht van de overheid verzoekers om internationale bescherming op in Belgiƫ. We bieden deze mensen een veilige plek en een tijdelijke thuis. Door contact te stimuleren tussen de bewoners van opvangcentra en buurtbewoners werken we ook mee aan hun integratie in de buurt. In een opvangcentrum is er elke dag heel wat te doen. Als vrijwilliger kan je dus op diverse manieren helpen. Je neemt ondersteunende taken op jou. Zo kan jij bijvoorbeeld zorgen voor vrijetijdsbesteding of kinderen helpen bij hun huiswerk.

Iets voor jou?

  • Je bent minstens 16 jaar.
  • Je hebt zin om met andere culturen in contact te komen.
  • Je spreekt graag andere talen.

Meer info vind je hier!

Vrijwilliger Internationale Samenwerking

Zowel in Vlaanderen, als voor de eerste hulp- en noodhulpmissies in het buitenland doen we beroep op vrijwilligers. Hiervoor bestaan specifieke vrijwilligersrollen.

In het buitenland doen we beroep op:

  • de BeNeLux Emergency Response Unit (ERU), die helpt bij de distributie van noodhulpmiddelen.
    de vrijwilligersgroep Expertmissies, ervaren lesgevers die hun expertise delen met onze partnerlanden
    In Vlaanderen kan je ook helpen:
  • bij Restoring Family Links, als vrijwilliger Caseworker of als Language Assistant.
  • door lokaal actief te zijn: de Provincieverantwoordelijken Internationale Samenwerking (PVIS), de Afdelingsverantwoordelijken Internationale Samenwerking (AVIS) en onze werkgroepen zijn de bouwstenen zijn voor de realisatie van de activiteiten Internationale Samenwerking. Fondsenwerving, het ondersteunen van events, het mee opzetten van activiteiten; zij staan klaar voor de call-to-action.

Meer info als vrijwilliger vind je hier of bekijk dit overzicht!