Algemene jeugdwerkopleidingen

Wil je inschrijven voor één van deze opleidingen? Stuur dan een mail naar jeugdrodekruis@rodekruis.be voor meer info.

Youth on the Run - Inleefervaring

 

Traject

24 uur aaneensluitend

Een aanrader voor

  • Alle Jeugd Rode Kruisvrijwilligers
  • Alle Rode Kruisvrijwilligers
  • Jeugdwerk

Inhoud

Youth on the Run is een actief inleefmethodiek en duurt 24 uur. Als deelnemer kruip je in de huid van een vluchteling: je krijgt een nieuwe identiteit, een nieuwe familie en jullie slaan samen op de vlucht. En dan maar hopen dat je asielaanvraag goedgekeurd wordt… Tijdens deze 24 uur kom je als deelnemer in verschillende situaties terecht waar vluchtelingen in de realiteit ook mee worden geconfronteerd. Verwacht je dus aan een intense en leerrijke ervaring die je niet snel zal vergeten.

Prijs

zie Rode Kruis | Eduko

Toelatingsvoorwaarden

  • Minimum 16 jaar zijn

 Staat er nog geen nieuwe editie geprogrammeerd, stuur dan zeker een mailtje naar jeugdrodekruis@rodekruis.be. Dan houden we je op de hoogte kan houden van de nieuwe data.


“Ik ga niet te veel details vertellen over wat we hebben meegemaakt, want het is iets dat je zelf moet ervaren! Tof is niet het juiste woord, het was zwaar en vermoeiend maar ik ben wel blij dat ik heb deelgenomen, ik wist niet wat te verwachten, maar het was zeker geslaagd voor mij. Tijdens ‘het spel’ zijn mijn vrienden uit Somalië en Jemen vaak in mijn gedachten geweest. Ik heb een beter beeld gekregen van hoe het zou kunnen zijn, maar in werkelijkheid is het nog erger.

In mijn familie zat ook een Afghaan, tijdens het spel vertelde hij me dat hij in België was geboren. Deze morgen vertelde hij ons de waarheid en vertelde het verhaal van hoe hij als 12 jarige met zijn familie is gevlucht naar Europa. Hij vertelde over hoe het echt was. Wat voor ons maar 24u een spel was vanwaar we wisten dat het zou stoppen, was voor hem 6 maanden lang realiteit. RESPECT!”

Floris (22), deelnemer Youth on the Run 2015


 

Youth on the Run - Opleiding tot begeleider

Inhoud

Youth on the run is een actief inleefspel en duurt 24 uur. Als begeleider bezorg je de deelnemers een unieke ervaring. De deelnemers kruipen in de huid van een vluchteling: ze krijgen een nieuwe identiteit, een nieuwe familie en slaan samen op de vlucht. En dan maar hopen dat hun asielaanvraag goedgekeurd wordt… Tijdens het spel komen de deelnemers in verschillende situaties terecht waar vluchtelingen in de realiteit ook mee worden geconfronteerd. Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Traject

driedaagse met overnachtingen

Prijs

zie Rode Kruis | Eduko

Toelatingsvoorwaarden

  • minimum 18 jaar zijn.
  • Je hebt het spel volledig mee gespeeld als deelnemer.
  • Je bent het volledige opleidingsweekend beschikbaar.
  • Indien je slaagt voor het opleidingsweekend begeleid je nadien minstens twee spelmomenten over een periode van maximum twee jaar.