Hulpverlening

 Is je vriendin op haar fiets aangereden door een auto? Heb je een snijwonde? Dankzij Jeugd Rode Kruis leer je in een eerstehulpinitiatie of –cursus hoe je moet reageren en kan je de meest voorkomende wonden verzorgen. In een initiatie leer je in enkele uurtjes de fijne kneepjes van de eerste hulp. Na het volgen van een uitgebreide cursus ben je gegarandeerd een eerstehulpexpert.

 

Eerstehulpinitiaties

Wil je de basiskneepjes van eerste hulp leren? Dan zijn de korte eerstehulpinitiaties van 2 à 3 uur echt iets voor jou! In ons aanbod vind je initiaties voor diverse leeftijdsgroepen.

Hupperdehulp 6-8 jaar - eerste graad lager onderwijs
Hiep hiep help 8-10 jaar - tweede graad lager onderwijs
Ai ai amai 10-12 jaar - derde graad lager onderwijs
Ket(c)hulp 12-14 jaar - eerste graad secundair onderwijs
ResQ 14-16 jaar - tweede graad secundair onderwijs
Up 2 aid 16-18 jaar - derde graad secundair onderwijs
Eerste hulp voor jeugdleiders 16+ - jeugdwerk

Eerstehulpcursus

Jeugd Rode Kruis biedt twee uitgebreide eerstehulpcursussen aan. In 16 uur leren kinderen en jongeren wat ze moeten doen bij een ongeval, hoe ze een huidwonde moeten verzorgen, wat ze moeten doen als iemand flauwvalt, … Op een actieve en leuke manier leren ze over lichaamsstelsels, vaak voorkomende verwondingen, eerstehulpmaterialen, … De cursussen worden gevolgd door een praktijktest waarin hun kennis wordt getest. Na een geslaagde cursus ontvangen de deelnemers het Europees erkende brevet Helpertje of Junior Helper.

Helpertje 10-12 jaar - Kinderen mogen de cursus volgen vanaf het jaar waarin ze 10 worden tot het jaar waarin ze 13 worden.
Junior Helper 13-15 jaar - Jongeren mogen de cursus volgen vanaf het jaar waarin ze 13 worden tot het jaar waarin ze 16 worden.