Winnaar pimp je eerstehulpruimte wedstrijd

26/09/17

De winnaar van de felbegeerde eerstehulprugzak is bekend! Ze trokken ons op overtuigende wijze over de streep met onderstaande brief en de bijhorende foto's van hun geweldig gepimpte eerstehulplokaal! Proficiat Jeugd Rode Kruis Lokeren!

 

tuuut ta tuuut ta tuuut ta!!!!
Rode kruis, wij hebben jullie hulp nodig.

Wij, leiding van het jeugd rode kruis Lokeren, hebben een probleem.
Wij hebben ons eerste hulplokaal volledig gerenoveerd.

Sinds kort is daar Jef de “ik voel me niet zo goed in mijn vel’ brievenbus, waar de leden hun probleempjes kwijt kunnen die ze niet altijd even makkelijk kunnen onder woorden brengen.
Want ja, pijntjes langs de buitenkant zien we vaak veel sneller dan pijntjes die zich binnenin afspelen.
In die brievenbus kunnen de kids hun gevoelens kwijt wanneer het even niet zo goed met hen gaat.
Maar, dat is niet alles, er is meer...

 

 

Wij hebben ook een ziek zijn gedicht dat ze kunnen lezen wanneer het rusten moeilijk gaat door koorts of buikpijn.
en tot slot is er ook nog...

de “spelletjesziekenwagen” wanneer het wachten net dat tikkeltje te lang duurt of er wat afleiding nodig is om even niet aan de pijn te denken.
Hierbij werd ook zeker en vast aan het milieu gedacht, want de spelletjes zijn gelamineerd, zodat we ze kunnen hergebruiken.

 

En dan nu het probleem: 
Er is heel wat aanwezig in ons gerenoveerde eerste hulplokaal, maar jammer genoeg ontbreekt er een eerste hulp rugzak.
Nu hebben we een eerste hulp bak waarin heel wat materiaal zit waaronder ook wel wat verouderd materiaal.

Dat is natuurlijk tijdens een uitstap heel onhandig om mee te nemen. We hebben al geprobeerd om alles in een gewone rugzak te stoppen, maar daardoor raakt het ook volledig door elkaar en is het moeilijk om snel het juiste materiaal te vinden wanneer nodig.
Het lijkt ons daarom handig om een rugzak te hebben die speciaal voor al die pijntjes gemaakt is en waarbij degelijk materiaal aanwezig is dat NIET door elkaar kan geraken.

Kunnen jullie ons helpen ons probleem op te lossen?

Wat doen wij in ruil?
Wanneer wij de rugzak zouden winnen zijn wij natuurlijk zeer enthousiast daarom willen wij de rugzak ook een mooi plaatsje geven.
Wij willen natuurlijk elk kind snel kunnen helpen en zouden daarom op zoek gaan naar een kleurrijk haakje, zodat we de rugzak eraan kunnen hangen in ons eerste hulplokaal.

Hopelijk kunnen jullie ons helpen met dit probleem! Wij hebben alvast ons best gedaan van ons lokaal een aangename plaats te maken.