Al twaalf jaar plezier

Wanneer ik mensen vertel dat ik bij Jeugd Rode Kruis ben, krijg ik meestal rare blikken toegeworpen. 'Jeugd Rode Kruis? Wat is dat?', vragen ze me altijd. 'Mijn tweede familie.'

Nieuwe gezichtjes, wat leuk!

Het is 2005, ik ben zes jaar oud. Vandaag ga ik samen met mijn twee zussen en mijn broertje naar het Jeugd Rode Kruis. Het is een idee van onze ouders, zodat we op zaterdagvoormiddag eens iets anders zouden doen dan computerspelletjes spelen. De zenuwen gieren door mijn lijf terwijl we met z'n vieren verlegen het lokaal in het koude fort binnen lopen. 'Nieuwe gezichtjes, wat leuk! Welkom in ons lokaal, ga maar bij de rest in de zetel zitten', zegt een leidster. Hier gaan we.

Ondertussen, twaalf jaar later, is er heel wat veranderd. Zo verlegen ben ik niet meer, integendeel. Nu ben ik de leidster die de nieuwelingen verwelkomt, nu ken ik iedereen door en door. Onze groep is weliswaar niet erg groot, maar dat maakt het net leuk. Elke zaterdag kunnen we allemaal even wat stoom afblazen, onze moeilijkheden vergeten. We kunnen gewoon de kleuter uithangen, terwijl we buiten dit lokaal volwassen moeten zijn. Geen gsm's, geen ouders, geen zorgen.

Vriendschap

Begrijp me niet verkeerd, het is soms hard werken. Leiding zijn betekent moe zijn, je stem kwijtspelen en tegelijk de tijd van je leven beleven. We zijn een hecht team, onze band met elkaar is er een die nooit verloren zal gaan. Jeugd Rode Kruis, dat zijn vrienden die ik al heel lang ken, maar er zitten ook een aantal nieuwkomers tussen, die hopelijk nog lang zullen blijven. Daarom wil ik iedereen van ons Jeugd Rode Kruis (wat trouwens dat van Borsbeek- Wommelgem is) bedanken. Bedankt dat jullie me altijd kunnen doen lachen, ook als ik met veel zorgen zit. Bedankt om me zo veel te leren, niet alleen over hoe je een flesje opent zonder flesopener maar ook over wat vriendschap inhoudt. Bedankt. 

Nele Daems

Jeugd Rode Kruis Borsbeek-Wommelgem


Nele is 18 jaar oud en studeert Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen. Als je meer wil lezen over haar, kan je altijd eens surfen naar haar blog, 'Wat Ik Vind'. Alvast veel leesplezier.

 

×