Blogbericht speelweek Westakkers - tool Waahid, doi, tré

Kinderen die in een opvangcentrum voor asielzoekers verblijven, hebben moeilijk toegang tot het aanbod van zomervakanties en vakantiekampen. Daarom organiseert Jeugd Rode Kruis tijdens de zomervakantie verschillende speelweken voor deze kinderen. 

Hieronder laten de monitoren van Westakkers ons even meegenieten van hun daguitstap naar het provinciaal domein De Ster.

Met 40 enthousiaste kinderen op daguitstap naar het provinciaal domein! Hoewel we anders toch wel wat langslapers hadden, stonden de kinderen vandaag al ruim voor vertrektijd klaar. Al dat kindergeweld mooi in een rijtje achter elkaar krijgen was een hele uitdaging, dus wij moni's waren al blij toen we heelhuids arriveerden. De dag vulde zich met veel gegibber op de trampoline, plezier in de speeltuin, diertjes spotten in de kinderboerderij en een best frisse, maar langverwachte duik in de zwemvijver. Dit laatste was echt het hoogtepunt van de middag. De hele ochtend waren de kinderen vol spanning aan het wachten tot de vlag eindelijk van rood naar groen zou kleuren. Toen dit na het middageten eindelijk het geval was, telden we letterlijk af en een storm van kinderen in zwemkleertjes rende naar het frisse water. Zonder aarzelen spetterde de hele bende het water in! Moe, maar uiteraard voldaan, keerden we 's avonds terug naar het centrum. Al die blije gezichtjes deden onze moni-hartjes sneller kloppen!

 

Heb jij zelf ook interesse om volgend jaar een speelweek te begeleiden of wil je gewoon meer leren over spelen met kinderen uit andere culturen? Dan is volgende publicatie zeker iets voor jou: Waahid, doi, tré... start!