Jeugd Rode Kruis crisisvrijwilliger Veerle helpt helpen

IK WIL IETS DOEN.

Geen Netflix, geen puzzel van 1000 stukjes, geen skyperitief of work-out als wanhopige poging om in coronatijden buikspieren te krijgen. Neen, ik wil iets doen dat ertoe doet.

Met die gedachtegang schreef ik mij een paar dagen geleden in als crisisvrijwilliger. Vandaag heb ik net mijn eerste shift erop zitten bij WZC Prinsenhof. Een bescheiden twee uurtjes hielp ik met het ronddelen van het eten: eerst soep, dan balletjes in tomatensaus en nog een ijsje als dessert.

Heb ik nu een heldendaad verricht? Neen. Misschien. Ik weet het niet. Als ik kijk naar de vaste werknemers van WZC Prinsenhof, wiens leven op dit moment bestaat uit werken en slapen, die er alles aan doen om een besmetting bij hun bewoners te voorkomen, kan ik mezelf onmogelijk een redder in nood noemen. Mijn twee uurtjes vrijwilligerswerk hebben mijn leven niet veranderd, noch kan ik mezelf gaan bejubelen als een held. Niet iedereen kan nu eenmaal een held zijn. En toch… Toch hebben ook de grootste helden ondersteuning nodig. Batman heeft Robin, Frodo heeft Sam, Mega Mindy heeft opa Fonkel. En net met die ondersteuning kunnen wij als crisisvrijwilliger een verschil maken!

Ondersteuning bieden kan zo gemakkelijk zijn als met wat karren sleuren, een vriendelijke “goeiemorgen” en “heeft het gesmaakt?”. Het eindresultaat? Een glimlach bij de bewoners, een beetje minder werkdruk voor de helden van de zorg en bij mij vooral een positief gevoel. Morgen keer ik enthousiast terug voor een volgende shift! Zin om mee te doen? Schrijf je nu in via https://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/word-vrijwilliger/wat-kan-je-doen/crisisvrijwilliger/