Youca met Ine en Lien

Op 18 oktober kreeg Jeugd Rode Kruis een hele dag versterking van Ine en Lien, twee geëngageerde studenten die kwamen proeven van de sfeer op de werkvloer. Via Youca konden we zo het nuttige aan het aangename koppelen en ook meteen het Ecuadoraanse jongerenproject van Plan International en 2 jongerenprojecten hier in België een boost geen. Allen doen ze hetzelfde: werken aan meer gendergelijkheid wereldwijd. Hieronder kan je lezen hoe Ine en Lien hun dag bij Jeugd Rode Kruis beleefden.

 

 

In de voormiddag hebben we geschenkjes voor de nationale vrijwilligers gemaakt. Dit waren leuke glazen potjes gevuld met heerlijke kruiden. Dit om hen te bedanken voor alles wat ze doen.

Nadien woonden we een interessante vergadering bij in verband met een vorming voor jongeren. Tijdens die vorming leren ze sterker voor een groep te staan en leren ze hoe ze iets moeten ondernemen.

In de namiddag mochten we de lespakketten over natuurrampen voor het vijfde en zesde leerjaar herwerken. Dit was een boeiende taak; zo kwamen we ook zelf heel wat te weten over hittegolven. We kregen een beeld van wat het Rode Kruis allemaal doet voor de slachtoffers bij zulke gebeurtenissen.

Ten slotte brainstormden we over spelletjes rond de vier hoofdthema’s: bloed, internationale hulpverlening, sociale werking en eerste hulp. Deze worden gebruikt om kinderen op een leuke manier over deze verschillende onderwerpen bij te leren.

Het was een heel leuke ervaring om eens een dagje mee te werken als stafmedewerker bij Jeugd Rode Kruis. De sfeer was heel erg gezellig en we leerden bovendien nog eens heel wat bij; twee vliegen in één klap dus :) Na deze dag zijn we er nog meer van overtuigd dat dit mooi initiatief is. Alle vrijwilligers en medewerkers verdienen een pluim. De boodschap is dus:

 

“We can’t help everyone, but everyone can help someone.” (Ronald Reagan)

 

Lien en Ine