Lespakketten natuurrampen

15/10/18

Zo nu en dan domineren natuurrampen het nieuws. Afhankelijk van de kracht en de locatie van de ramp wordt een regio vaak volledig verwoest, sterven duizenden mensen en heerst er een grote chaos. Mogelijk hebben je leerlingen hierover vragen en kunnen ze zich moeilijk voorstellen wat het betekent om slachtoffer te zijn van een ramp. Daarom ontwikkelden Jeugd Rode Kruis en Rode Kruis-Vlaanderen Internationaal dit lespakketen waar je in de klas eenvoudig mee aan de slag kan. We leggen hierin de oorzaak en de mogelijke gevolgen van de ramp uit, maar ook welke hulp er dan geboden kan worden.

Wanneer zich ergens een ramp voordoet, werken we zo snel mogelijk een landenfiche uit met allerhande relevante info over de regio. Deze kan je als aanvulling op het lespakket gebruiken.

Uiteraard hoeft het niet steeds kommer en kwel te zijn. Op onze website vind je eveneens een ruim aanbod aan lespakketten rond eerste hulp voor verschillende leeftijdsgroepen. Neem zeker eens een kijkje en aarzel vooral niet om ons te contacteren in geval van vragen. 015/44 35 70 of jeugdrodekruis@rodekruis.be


Naar het overzicht van de lespakketten