Eerste Hulp Bij Moeilijke gevoelens

8-10 jaar

Voor een kind is praten met een volwassene over hoe ze zich voelen niet altijd eenvoudig. Om deze drempel te verlagen willen we kinderen aanleren om in de eerste plaats steun te zoeken en aan te bieden aan leeftijdsgenoten. De pakketten ‘Eerste Hulp Bij Moeilijke Gevoelens’ ondersteunen in het aanleren van helpende vaardigheden bij kinderen. 

Samen met Houvie aan de slag

Houvie

De focus doorheen de pakketten ligt op het aanleren van extra handvaten die kinderen kunnen gebruiken in hun eigen rol als klasgenoot/vriend/… Ze leren hoe ze elkaar kunnen uitnodigen om te vertellen hoe het echt met hun gaat, om goed te kunnen luisteren naar elkaar en samen na te denken bij wie ze terecht kunnen voor meer hulp maar ook om moeilijkere gevoelens bespreekbaar te maken.

Dit doe je niet alleen maar met buddie Houvie. Hij is er voor iedereen die het een beetje moeilijk heeft, niet zo goed in hun vel zit of iemand die anderen met deze gevoelens wilt helpen. Met een speciaal eerstehulpkoffertje staat Houvie echt voor iedereen klaar! Houvie neemt je mee doorheen al het ‘Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens’ leermateriaal.

Je kan kiezen uit 3 verschillende pakketten, toegespitst op de rol die jij hebt. Uiteraard kan je de materialen gebruiken die je zelf het best vindt passen bij jouw (groep) kind(eren).

Zit je nog met vragen of wens je wat meer uitleg?

   Hier vind je onze vraag- en antwoord pagina!