Handboek Eerste hulp voor jeugdleiders

18+ jaar

Wat doe je als een lid een voet verstuikt? Of als twee kids tijdens een wild spelletje tikkertje op elkaar botsen en een tand afbreekt? Je staat elke week voor een groep kinderen of jongeren. Een ongeluk is snel gebeurd. Daarom kan je maar beter enkele basisregels eerste hulp onder de knie hebben. 

Het handboek ‘Eerste hulp voor jeugdleiders’ biedt een antwoord op tal van eerstehulpvragen. In het handboek vind je twee grote luiken: eerste hulp en preventie.

  • Het boek behandelt de vaakst voorkomende verwondingen en aandoeningen: je leert er wat je moet doen wanneer een leerling zich verwondt of ziek wordt.
  • Je krijgt handige tips mee om de eerstehulpverlening binnen jouw groep beter te organiseren. Wat moet er in de eerstehulpkoffer zitten? Welk eerstehulpmateriaal is onontbeerlijk op een uitstap?

Het handboek is te koop via onze webshop. Je moet je wel eerst even inloggen.

 Naar de webshop

Je kan het handboek ook aankopen via bol.com.

 Naar bol.com

Meer weten? Volg onze opleiding eerste hulp speciaal voor jeugdleiders.

Medische fiche

In de medische fiche vragen we enkele gegevens op die belangrijk zijn om op voorhand te weten of om goed te kunnen reageren wanneer er een ongelukje zou plaatsvinden. Als je speciale dingen wil vermelden, mag je die op de laatste pagina steeds toevoegen. Deze informatie is strikt vertrouwelijk en wordt enkel ter beschikking gesteld van de verantwoordelijke(n) van de betreffende activiteit. Na de eenmalige activiteit of jaarwerking wordt deze medische fiche vernietigd.

Download de fiche

 

Medisch logboek

Een teek verwijderd? Een schaafwonde verzorgd? Een splinter verwijderd? Hou alles grondig bij in het medisch logboek.

Download het logboek

 

Medicatie op kamp

Vraag je je af hoe het nu precies zit met het toedienen van medicatie op kamp? We vatten het even voor je samen in dit document.

Download de info rond medicatie op kamp